Hårförlängning - fakta & myter

Hårförlängning - fakta & myter

Du har kanske hört en del myter om hårförlängning. Fakta kan vara svårare att hitta och det är inte alltid lätt att veta vad som är sant och inte. Därför har vi listat intressanta fakta om hårförlängning – vi slår dessutom hål på en och annan myt. Läs vidare för att lära dig mer om hårförlängning, fakta och myter.

Hårförlängning Fakta #1: Fördelar med äkta hår

Den bästa hårförlängningen är både skonsam och ger dig ett naturligt resultat som uppfattas som ditt eget hår – det är en av fördelarna med att välja ett äkta löshår istället för ett syntethår. Det trasslar sig mindre och kan stylas och färgas precis som ditt naturliga hår.

Hårförlängning Fakta #2: Livslängd

Hårförlängningar är en förbrukningsvara och blir, precis som ditt eget hår, slitet med tiden, om du utsätter det för stylingprodukter och använder varma verktyg för att styla håret. Genom att välja hår av hög kvalitet och att sköta om det precis som du gör med ditt eget kan du förlänga livslängden. Läs vår artikel om extensions & skötselråd för att ta reda på hur du gör för att förlänga livslängden på håret.

Myten om att inte sova med extensions

Du har kanske hört att du ska ta ut dina extensions på kvällen innan du går och lägger dig för att minska slitage. Detta är en myt som stämmer till viss del, till exempel om du använder dig av så kallade ”Clips”. Vi säljer inte den typen av extensions och därför behöver du inte oroa dig för det. Det enda du behöver tänka på är att du inte går och lägger dig med blött hår, att du sover med tofs eller fläta samt att du använder våra produkter för inte utsätta håret för onödigt slitage – precis som du gör för att skydda ditt eget hår.

Hårförlängning Fakta #3: Slitage

Så kallat ”Remy-hår” anses av många vara det bästa håret tack vare sin höga kvalitet. På remy-hår ligger alla hårstrån åt rätt håll, det vill säga att topparna ligger neråt, precis som de bör, och fjällskiktet går år korrekt håll. För att uppnå detta krävs en särskild teknik när håret klipps, samlas upp och behandlas – från början till slut. Resultatet blir en förlängning som inte slits lika snabbt eftersom friktionen vid borstning blir mindre och håret därför inte heller blir lika trassligt.

Med Hairtalk får du ett naturligt resultat tack vare den höga kvaliteten i vårt remy-hår.

Myten om slitage

Har du fått höra att Hairtalk sliter på håret? Detta är en myt som vi kan slå hål på omgående. Faktum är att Hairtalk hair extensions passar alldeles utmärkt till vårt skandinaviska hår som är extra skört för yttre påfrestningar. Det är helt enkelt framtaget för att inte slita på ditt eget hår.

Hårförlängning Fakta #4: Ursprung

Extensions och framför allt ”löshåret” har sitt ursprung i Asien. Indiska kvinnor har i åratal offrat sitt hår i tempel och skänkt det till gudarna för att bringa lycka och tur ska till familjen, så kallat ”tempelhår”. I Europa tog trenden med löshår fart under 1980-talet – då ofta i form av enstaka slingor i enskilda och mer ovanliga färger. I dag finns det betydligt många fler varianter av extensions och användningen är mer utbredd över hela världen. För många har de blivit en självklar del av skönhetsrutinen.

Hos oss på Hairtalk kan du hitta följande typer av hårförlängningar:

Hårförlängning Fakta #5: Europa

Extensions tillverkade av europeiskt hår är ovanligt, framför allt för att det finns så få donatorer som har helt obehandlat hår, det vill säga att håret inte har utsatts för yttre slitage så som färgning, permanentning och andra liknande påfrestningar som sliter på håret. Europeiskt hår är därför dyrare, men passar i regel bra för personer med tunnare hår.