Hairtalk omsättning

Hairtalk omsättning

Du som använder Hairtalk behöver omsättning av dina extensions med 6-8 veckors intervall. Detta görs för att du ska kunna använda samma slingor under en längre tid – genom att sätta om dem utsätts de för mindre slitage, och risken för att tovor sätter sig i dina extensions minskar.

Så går en Hairtalk omsättning till

Med Hairtalk kan omsättning göras på två olika sätt; med hjälp av ett omsättningshuvud, eller direkt på huvudet. Vilken som av dessa metoder kan användas, oavsett vilken typ av Hairtalk-fästen du har.

Hairtalk omsättning med omsättningshuvud

Den första metoden för en Hairtalk-omsättning är med hjälp av ett omsättningshuvud. Detta görs alltid på salong, av certifierade Hairtalk-stylister.

  1. Slingorna plockas ut uppifrån med hjälp av lösningsmedlet
  2. Tejpen tas bort och tejpas om direkt
  3. Håret hängs på nålen och placeras på omsättningshuvudet, vid samma plats där slingan tidigare var placerad
  4. Nålarna tas bort när man är klar – alla har inte sina fästen på samma plats i omsättningsplattan, vilket innebär att man vill börja om från scratch vid varje omsättning

Denna metod är ett bra alternativ för den som också vill göra färgförändringar med Colour Plus. Det är då viktigt att jobba från sida till sida (från höger till vänster eller tvärtom), men att fortsatt plocka ut håret uppifrån – den översta raden ska sitta längst ner på omsättningsplattan.

Direkt omsättning

Den andra metoden innebär att omsättningen sker direkt, utan ett omsättningshuvud. Man kommer då till salongen med nytvättat hår, alternativt att omsättningen inleds med att håret tvättas på salongen, med extensionshåret i.

  1. Extensionshåret schamponeras och fönas medan det fortfarande sitter i
  2. Slingorna plockas ut uppifrån med hjälp av ett lösningsmedel
  3. Den gamla tejpen tas bort och ersätts med ny
  4. Slingan sätts därefter tillbaka på samma plats

Anledningen till varför man alltid vill börja en Hairtalk-omsättning med att plocka ut hår uppifrån och jobba sig neråt är att det blir lättare att börja sin isättning då den nedersta raden / nackraden kommer hamna närmast frisören. På så sätt blir det enklare att börja en isättning. Börjar man med att plocka ut hår från nacken och sedan jobbar sig uppåt så kommer det istället bli svårare vid början av isättningen.

Omsättning av Hairtalk - Pris

Det rekommenderade priset för omsättning av Hairtalk brukar normalt ligga runt cirka 1 500 kronor. Priset är uppskattat på att det är fyra paket som ska sättas om och att omsättningen hinner genomföras på en timme.