Hairtalk fästen

Hairtalk fästen

Det finns olika typer av Hairtalk-fästen och bredd på våra hårförlängningar. Våra extensions finns i två olika bredder; 3 cm och 4 cm. De olika Hairtalk-fästen som finns är:

  • Standard
  • Pro
  • Plus

Om våra Hairtalk-fästen

Det finns tre olika Hairtalk-fästen som går att använda i nästan vilka kombinationer som helst. Våra olika fästen är Standard, Pro och Plus. Hur många paket Hairtalk behöver man? Det beror dels på hårets kvalitet och tjocklek.

Hairtalks fästen

Standard

Standardfästet är mjukt, följsamt och uppbyggt av naturligt keratin. Dessa passar de flesta hårtyper och används främst närmast hårbotten. Standardfästet finns med både 3 cm och 4 cm bredd. Slingorna som är 4 cm breda passar främst för dig som har något tjockare hårkvalitet.

Pro

Våra Profästen skulle kunna liknas vid en blandning av Standard och Plus. Pro upplevs som plattare än Plus och är både osynligt och slitstarkt. Håret är förslutet med en tunn keratinuppbyggnad och är sytt på själva fästet. Profästet går att sätta båda underst och överst.

Plus

Våra Plusfästen är handsydda och håret är fastsytt på ett sätt som ska göra att de inte syns. Plusfästena är konstruerade precis som ditt naturliga hår, vilket gör att de också ger ett mer voluminöst resultat. För bästa resultat ska Plusfästena användas överst i kombination med ett Pro- eller standardfäste.

Observera att fyra paket plusfästen aldrig får fästas i samma hår. Eftersom det är handsytt är det också extra mjukt, vilket innebär att fyra plusfästen skulle skapa ett ostabilt resultat.

Godkända kombinationer av våra fästen

  • Standard + Standard
  • Standard + Pro
  • Standard + Plus

Hairtalks fästen får alltså inte sättas i i kombinationen Plus + Plus.

Hairtalk-fästen i olika längder

Hairtalk-fästen finns som sagt i två olika längder. I Skandinavien jobbar vi inte lika mycket med fästet som är 4 cm, det finns därför bara med standardfäste. Om du väljer att göra en förlängning med vårt 4 cm-fäste räcker det med två paket – för en förtjockning krävs inte mer än ett.

De 3 cm tjocka slingorna finns med både standard-, pro- och plusfästen. För en full förlängning krävs i regel fyra paket Hairtalk-fästen, medan det räcker med två för förtjockning.

När Hairtalk-fästen släpper

När Hairtalk-fästen släpper eller glider ut så kan det bero på att:

  • man vid isättning inte har tryckt till ordentligt
  • du inte har tvättat hårbotten ordentligt
  • du har slarvat med hårföningen

Du kan också uppleva att våra Hairtalk-fästen lossnar om du inte tvättar håret tillräckligt ofta. Då ansamlas nämligen fett från hårbotten i fästet, vilket gör att det glider. Tvätten och isättningen är alltså superviktiga för att fästena ska sitta ordentligt.

Hairtalk-fästen syns – varför?

När Hairtalk-fästen syns kan det bero på att frisören inte har satt i dem ordentligt. Våra extensions har tunna fästen som inte syns vid korrekt isättning. Prata med din frisör om att sätta om dem ifall du upplever att de syns. Du vill också göra en omsättning av Hairtalk cirka var 6-8 vecka.