Intervju med Mia - Såhär lyckas hon med QuickFix!

Mia Viltok äger och driver salongen ZNYGG i Luleå. ZNYGG ha funnits i 15 år och har i dagsläget 8 anställda. Mia har jobbat som frisör i snart 22 år och 15 år som egen företagare. Salongen har jobbat med Hairtalk sedan 2015.

Vad fick dig att börja jobba med konceptet Quickfix/lager?
För att efterfrågan på Hairtalk ökade hela tiden men vi kände oss ofta begränsade med leveranstider och låst till färger när vi väl beställt håret. Nu kan vi och kunden vara impulsiv och vi kan mixa färger på ett
helt annat sätt. Sedan har vårat lager vuxit i takt med att Hairtalk ökar hela tiden. Vi började med enbart 40 cm i vanligaste färgerna till att vi idag har lager på det mesta i 25, 40 och 55 cm längd

Vad är det bästa med att jobba med Quickfix/?
Det är just att vi kan mixa färgerna på ett helt annat sätt, vi och kunderna kan vara mer spontana. Vi kan sälja in det till en kund i stolen direkt och att vi kan mixa längd vid behov, så varje förlängning blir skräddarsydd efter kundens behov och önskemål.

När och till vilka kunder brukar du erbjuda Quickfix?
Oj det är så olika. Ibland säljer vi in det som en skonsam färgförändring och ibland som en utfyllnad/förtjockning och ibland bara som pricken över i:et för att nå den frisyr man vill. Det är så otroligt! Vi är ju väldigt olika personligheter som arbetar på ZNYGG också, det gör sitt, vissa älskar 55 cm förlängningar och vissa brinner för enstaka slingor för att nå en fyllighet kunden alltid har saknat. Vilket som så passar lager oss sjukt bra!

Vilka är dina allra bästa tips för att lyckas med Quickfix/lager?
Inget lager omsätter sig själv - så utbilda personalen är det viktigaste och att kontinuerligt utveckla dem i aktuellt ämne.

Och till sist… Vilka hårtrender tror du vi kommer se mycket av 2023?
Jag tror det ofixade, uppklippta och natural curls kommer hänga sig kvar mycket under 2023, det va något som sakta gled in under pandemin och som hänger sig kvar verkar det som. Shag, mullet och uppklippt med mycket layers. Jag vill tro att hårtrender blir allt viktigare i framtiden för människan då vi vill gå mot något mer hållbart och inte konsumera lika mycket i klädväg. En hårgarderob, t.e.x med snabba quick fix i form av färgförändring med extensions, eller lugg för en kväll med en hårdel. Det ser vi redan ganska mycket av i kändisvärlden, det gillar jag. Det är något som hållbart och roligt!