Intervju med Nadya - Varför hon älskar Lanai och Ergo!

Nadya jobbar som frisör på salongen Wahldin i Birkastan, Stockholm. Där hon har jobbat i 4 år som egen företagare/hyrstol. Nadya har varit frisör i 19 år och innan hon började på sin nuvarande salong jobbade hon 9 år i Norge på en välkänd salong och även då som technical educator för Aveda. Hon gillar när det händer saker, alltifrån träning till att uppleva saker samt finner mycket inspiration från musikens värld.

Vad var det som gjorde att du valde att börja jobba med Lanai och Ergo?
Jag fick möjligheten att testa Lanai i somras och gillade kraften fönen har och hur snabbt håret torkar med den, speciellt på hairtalk extensions vilket vanligtvis är en utmaning och tar mycket tid och energi. Beträffande Ergo så är borsten väldigt ergonomisk och det är en förutsättning för mig som gör många blowouts dagligen och dessutom har dem utformat en rundborste speciellt för extensions som gör att man kan bygga volym utan att dra med en hårslinga när man stylar.

Vad skiljer sig Ergo från andra rundborstar?
Handgreppet är fantastiskt, det spelar ingen roll om jag har olja på händerna eller kräm, greppet sitter och handen glider inte medan jag stylar vilket är suveränt för handlederna och borsten är dessutom betydligt längre än många andra vilket gör att jag sparar en massa tid då jag får med mera hår i varje sektion jag fönar. Plus att den finns i många olika storlekar vilket ger mig variation i mina stylingar. Ett extra plus är att dem tagit fram en rundborste speciellt för extensions så man slipper vara försiktig vid självaste fästet.

Ergo runt borste

 

 

Varför är Lanai och Ergo en sån bra kombination tycker du?
Respektive produkts egenskaper som jag beskrev tidigare gör att det blir en bra kombination. Det spar mig mycket tid då jag kan vara mer effektiv. Vilket sparar mig för onödig slitage på min kropp.

Vilka är dina allra bästa tips för att utvecklas inom styling med hårfön och rundborste?
Jag har haft förmånen att få gå en utbildning hos Bumble & Bumble i New York. Utbildning kan jag rekommendera starkt. Har man en bra utbildning i grunden så får man bra förutsättningar att på egen hand utveckla tekniken.
Studera andra duktiga och var nyfiken och ställ frågor samt våga testa olika sätt att jobba på. Testa även olika produkter för att hitta det som passar dig bäst. Sist men inte minst, övning ger färdighet så öva, öva, öva, öva och öva igen.

Hur gör man för att lyckas med den perfekta blowout looken?
Lite förenklat gör jag ungefär såhär:
Starta med att tvätta håret noga med bra produkter, följ upp med torka igenom det till ca 80% och gå sen in sektion för sektion och föna med rundborste organiserat och rent. Rulla även upp håret efter varje sektion för att få ett tydligare fall. Låt håret svalna av en stund och ta ut alla upprullade sektioner och avsluta med en definerings kräm eller spray. Voilà!