Få friskare och tjockare hår

Få friskare och tjockare hår

Det är fullt möjligt att få friskare och tjockare hår med rätt omvårdnad och olika knep som du kan ta till där hemma. Lär dig om vad tjockare hår innebär och hur du kan uppnå det. Läs om tips och trick för att förbättra hårets hälsa och tjocklek, alltifrån hur du tvättar ditt hår till rätt kost.

Vad innebär tjockare hår?

Att ha tjockare hår innebär att varje hårstrå har en större diameter, vilket ger håret en fylligare och mer voluminös känsla. Många associerar tjockare hår med hälsa och ungdomlighet. Hårets tjocklek påverkas av flera faktorer, inklusive genetik, kost och rätt omvårdnad.

Hur får man tjockare hår?

För att få tjockare hår kan det krävas vissa förändringar i dina vanor. Vissa metoder involverar att ändra sättet du tvättar det på samt borstar och stylar ditt hår på. Låt oss nu gå igenom några effektiva tekniker för att få tjockare hår.

Tvätta inte för ofta

Att tvätta hår för ofta kan faktiskt leda till att det blir tunnare. Det beror på att schampo kan ta bort naturliga oljor som skyddar och ger näring till håret. Försök att begränsa tvätt till några gånger i veckan för tjockare hår. Om du använder dig av hårprodukter med starka kemikalier kan dessa leda till ytterligare skada. För att skydda håret och främja dess tjocklek, överväg att använda schampo och balsam med naturliga ingredienser och mild formula. Detta kan bidra till att förbättra hårets hälsa och gör att du kan få tjockare hår över tid.

Duscha i rätt temperatur

Att duscha i svalt vatten kan verkligen göra en skillnad när du vill få tjockare hår. Kallt vatten hjälper till att sluta hårets yttre skikt, vilket gör håret glansigare och mindre benäget att brytas av. Det hjälper även till att hålla hårbotten hälsosam och minskar risken för att den ska bli irriterad.

Balsam i hårtopparna

Ett tips för att uppnå tjockare hår är att endast använda balsam i hårtopparna, och inte i hela håret. Balsam kan göra hårstråna tyngre och plattare om det används vid rötterna. Däremot kan det ge näring och skydd till topparna. Efter att du har applicerat balsam på hårtopparna, försök att lämna det på i några minuter innan du sköljer ur det. Detta ger balsamet tid att tränga in i håret och ge maximal näring.

Borsta håret ofta

Att borsta håret ofta kan stimulera blodcirkulationen i hårbotten och därmed stödja hårstrånas tillväxt. Detta kan i sin tur bidra till tjockare hår. Försök att borsta håret innan du går till sängs för att hjälpa till att sprida naturliga oljor längs hårstråna. Denna process kan hjälpa till att hålla håret friskt och starkt.

Borsta inte när det är blött

Undvik att borsta håret när det är blött om du vill ha tjockare hår. Vått hår är mer känsligt och mer benäget att brytas av, vilket kan göra håret tunnare. Om du behöver reda ut håret när det är blött, försök att använda en bredtandad kam istället för en borste. Dessa redskap är utformade för att minska skadorna på vått hår.

Kamma försiktigt

För att förebygga håravfall och bidra till tjockare hår, bör du kamma håret försiktigt. Använd en bredtandad kam och börja från topparna och arbeta dig uppåt för att undvika onödiga tovor. Om du stöter på en tova när du kammar, försök att hålla håret vid roten medan du reder ut det. Detta kan hjälpa till att minska smärta och potentiella skador. Resultatet kan bli ett tjockare hår.

Var försiktig med värmeredskap för styling

Att konstant utsätta ditt hår för hög värme från stylingredskap, såsom hårfönar, plattänger och locktänger, kan faktiskt skada hårets proteinstruktur och göra det tunnare. Detta kan leda till att håret blir mer mottagligt för skador och kan därför bli tunnare. Genom att begränsa användningen av dessa verktyg och använda ett värmeskyddande serum kan du skydda ditt hår och bidra till att det blir tjockare.

Klipp regelbundet för tjockare hår

Även om det kan verka kontraintuitivt, kan regelbundna toppningar faktiskt bidra till tjockare hår. Detta beror på att det hjälper till att ta bort kluvna toppar, som kan leda till att håret bryts av och blir tunnare. Genom att klippa bort dessa kluvna toppar kan håret växa utan att brytas av, vilket kan leda till att det ser tjockare ut.

Massera hårbotten

En annan strategi är att massera din hårbotten varje dag. Genom att massera hårbotten några minuter varje dag kan du öka blodflödet till hårsäckarna, vilket kan stimulera hårtillväxten.

Använd extensions för tjockare hår

Hair extensions kan ge en omedelbar känsla av tjockare hår. Vi har flera olika sorters hårförlängning, så att du kan välja de som passar bäst för ditt hår. Men kom ihåg att det är viktigt att de appliceras korrekt för att undvika skador på ditt naturliga hår.

Rätt material på ditt örngott

Ett annat sätt att bidra till tjockare hår på är att byta till ett örngott av silke. Silke skapar mindre friktion mot håret än bomull gör när du rör dig under sömnen, vilket kan minska chansen för håravfall och tunnare hår. Dessutom hjälper silke till att behålla fukt, vilket kan bidra till hälsosamt hår.

Tänk på vad du äter

Din kost kan ha en stor inverkan på hur tjockt och hälsosamt ditt hår är. En balanserad kost som är rik på vitaminer, mineraler och proteiner kan hjälpa ditt hår att bli tjockare. Viktiga näringsämnen för hälsosamt hår inkluderar vitaminer A, C, D och E, zink, B-vitaminer, biotin, omega-3 och omega-6 fettsyror, järn och protein. Det kan vara värt att överväga att ta ett kosttillskott för hår, hud och naglar om du tror att din kost kan vara bristfällig i några av dessa områden.

Hur får man friskare hår?

Att ha tjockt hår är fantastiskt, och många av knepen hänger ihop med att ha friskare hår Hårets hälsa är grunden för dess utseende och känsla. Det finns flera sätt att bibehålla och förbättra hårets hälsa. Låt oss ta en titt på vad du kan göra för att få ett friskare hår.

Skonsam förlängning för friskare hår

Användningen av hårförlängningar kan tillföra volym och längd till ditt hår, men det är viktigt att de används på rätt sätt för att undvika skador på ditt naturliga hår. Den bästa hårförlängningen är skonsam – alla våra extensions sätts in och tas ut av en professionell för att minimera risken för skador och säkerställa att du får förutsättningar för ett friskare hår.

Minska slitage

En av de mest effektiva metoderna för att få och behålla ett friskare hår är att minimera slitage. Detta inkluderar att undvika hårt mekaniskt slitage, som att borsta håret när det är blött, och att minska användningen av värmeredskap som plattänger och locktänger. När du använder dessa redskap, använd alltid ett värmeskyddande serum för att minska skador.

Skydda mot sol och salt för friskare hår

Solen och saltvatten kan skada och torka ut ditt hår. Använda ett skyddande hårprodukt kan hjälpa till att bibehålla dess hälsa.

Ät näringsrik och varierad kost

En bra kost är nyckeln till friskare hår. Näringsämnen som järn, vitamin E, omega-3 fettsyror, och protein kan bidra till hårets hälsa.