Vinnare av #myhairtalkextensions - Stina Lindberg från Hufvudsaken

Vi är så glada att äntligen få presentera vinnaren av våran tävling #myhairtalkstory! Det har varit många duktiga tävlare med fantastiska resultat och med andra ord varit svårt att välja – men tillslut så blev Stina Lindberg från Hufvudsaken i Skellefteå våran lyckliga vinnare. Vi blev så imponerade av hennes arbete och vi har tagit tillfälle i akt att intervjua henne för att lära känna Stina lite bättre!

 

Hej Stina och grattis till vinsten! Vilket fantastiskt resultat du hjälpt din kund med att uppnå, hur länge har du jobbat med Hairtalk?

- Tack så mycket! Vi hade vår första kurs 2016 och har jobbat med det sedan dess! 

 

Så härligt! Vilken är din favoritkurs hos Hairtalk? 

- Jag har inte hunnit gå så många vidareutbildningar men kursen med Color Plus och Stopptejpen har helt klart skapat mer variation i arbetet med Hairtalk.

 

Vad är det som gör att du tycker att det är så kul att jobba med Hairtalk?

- Att man kan få så fantastiska resultat på kort tid och med bara några få paket. När kunderna som drömt om långt och fylligt hår äntligen får det och man får se hur glada de blir efter en isättning, finns ingen bättre känsla!

 

Vad tycker du är roligast att göra som frisör?

- Arbetsmässigt så är det olika från dag till dag, ibland är jag mer klippsugen och andra dagar mer peppad på stora färgbehandlingar. Hairtalk ligger ju såklart också högt upp på favoritlistan. Annars skulle jag nog säga att det roligaste som frisör är att få umgås en stund med kunderna som blivit som ens vänner!

 

Vad driver dig att vara såhär duktig och kreativ?

Att kunna se hur en själv har utvecklats och blivit duktigare med åren är ju otroligt peppande och upplyftande. Man vill alltid lära sig mer!

 

Vad hade du jobbat med om du inte hade varit frisör?

- Det här är en riktigt knepig fråga! Har jättesvårt att föreställa mig att göra någonting annat men vad det nu skulle vara så skulle det nog måsta innehålla någon typ av kundkontakt då jag inte skulle kunna sitta framför en dator en hel dag utan att prata med någon. 

 

Vilka skulle du säga är det stora trenderna som kommer under 2020? 

- Jag har svårt att se att färgbehandlingar med mjuka övergångar så som t.ex. balayager kommer att försvinna inom en snar framtid. Det är otroligt många kunder just nu som är ute efter en färg som inte behöver underhållas på samma sätt som förut och som ska kännas naturlig. 

 

Har du någon favorithårtrend igenom tiderna?

- En halvuppsatt knut är en av mina favoritstylingar. Funkar lika bra till vardags som till fest.

 

Finns det någon trend du gärna ser aldrig kommer tillbaka?

- Hockeyfrillan ger mig rysningar. Den kan göra sig relativt snyggt på vissa nu i modernare tappning men det är ändå något i mig som skriker när jag ser en gå förbi.

 

Vill du ge oss ditt alla bästa beauty hack? 

- Om man vill få ner de envisa håren i benan som har en tendens att stå rakt upp så ska man spraya hårspray på undersidan av stråna och sedan kamma ner dom mot resten av håret. Sprayar man i benan för att sedan kamma ner dom hamnar ”limmet” som ska hålla dom nere på fel sida av strået och då har dom en större tendens till att ställa sig upp igen. 

 

Nämn 3 produkter du inte kan leva utan… 

- Torrschampo, helst från Living Proof om jag får välja

  Shine Define från Sebastian, mina lockar håller som bäst med den!

  Hårolja, jag gillar Sebastians Dark Oil eller Fanolas i Oro Therapy-serien.

 

Vilka är dina främsta egenskaper som frisör? 

- Jag tycker att jag är bra på att lyssna in kunden, kunna tolka och förstå vad de vill ha och få dem bekväma i min stol. Jag har väldigt nära till skratt och kan ofta behålla lugnet i en stressad situation. Sen är jag inte rädd för att ta mig an ett utmanande hår som kan komma att bli ett projekt på flera behandlingar innan vi nått slutmålet!

 

För att se ännu mer härliga resultat gå in på Stinas instagram @hairbystinaaa