Hårinpackning hemma

Hårinpackning hemma

Vill du göra en hårinpackning hemma? Det finns flera olika metoder som du kan använda dig av. Med ingredienser som de flesta har tillgängligt går det att skapa inpackningar med både återfuktande effekt och definiering av lockar. Vi delar med oss av olika tips för dig som vill göra en hårinpackning hemma med naturliga ingredienser.

4 tips på hemmagjord hårinpackning

Här ör 4 tips på hemmagjord hårinpackning som du enkelt kan göra med sånt som finns i skafferiet. För dig som använder extensions tipsar vi också om vad du bör tänka på vid en hemmagjord hårinpackning.

1. Hårinpackning på torrt hår hemma

Kokosolja och honung

Kokosolja och honung är bra hårinpackning på torrt hår hemma, som du enkelt kan fixa. Kokosolja penetrerar hårsäckarna och förhindrar proteinförlust, vilket gör håret mjukt och glänsande. Honung är en naturlig fuktighetsbevarare som drar till sig och behåller fukt, vilket hjälper till att återfukta torrt hår.

Ingredienser:

  • 2 matskedar kokosolja
  • 1 matsked honung

Gör så här:

Blanda kokosolja och honung i en skål. Applicera blandningen på torrt hår, särskilt på topparna. Låt sitta i 30 minuter innan du tvättar håret som vanligt.

2. Hemmagjord hårinpackning för skadat hår

Ägg, olivolja och honung

En enkel hemmagjord hårinpackning för skadat hår innehåller ägg, olivolja och honung. Ägg innehåller protein och fetter som stärker och återfuktar håret. Olivolja hjälper till att återfukta och ger näring åt skadat hår, vilket hjälper till att förhindra brott och kluvna toppar. Honung hjälper till att återfukta och ge glans åt skadat hår.

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 matsked honung

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en skål. Applicera på fuktigt hår och låt sitta i 20-30 minuter. Skölj noggrant med kallt vatten och tvätta sedan som vanligt.

3. Återfuktande hårinpackning hemma

Avokado, yoghurt och honung

Avokado, yoghurt och honung är en enkel och återfuktande hårinpackning hemma som hjälper håret att återfå sin naturliga glans. Avokado innehåller fetter och vitaminer som återfuktar och stärker håret medan yoghurt återställer hårets naturliga pH-värde och återfuktar. Honung tillför håret extra fukt och glans.

Ingredienser:

  • 1 avokado
  • 1 matsked yoghurt
  • 1 matsked honung

Gör så här:

Mosa avokadon och blanda med yoghurt och honung. Applicera blandningen på fuktigt hår och låt sitta i 30 minuter. Skölj noggrant och tvätta sedan som vanligt.

4. Hemmagjord hårinpackning för lockigt hår

Aloe vera och kokosolja

Aloe vera och kokosolja är en hemmagjord hårinpackning för lockigt hår som både återfuktar och definierar dina lockar. Aloe Vera återfuktar och definierar lockarna utan att göra dem tunga eller oljiga. Kokosolja ger fukt och näring till lockigt hår, vilket hjälper till att förhindra torrt och frissigt hår.

Ingredienser:

  • 2 matskedar aloe vera-gel
  • 2 matskedar kokosolja

Gör så här:

Blanda aloe vera-gel och kokosolja i en skål. Applicera blandningen på fuktigt hår och låt sitta i 30 minuter. Skölj noggrant och tvätta sedan som vanligt.

För dig som gör hårinpackning hemma med Hairtalk

Om du har Hairtalk extensions och överväger att göra en hårinpackning hemma, rekommenderar vi att du använder vår inpackning Hairtalk Repair Creme. Inpackningen ser både till att håret behåller sin vackra lyster och upprätthåller hårets goda kvalitet.

Du kan alltid fråga din Hairtalk Hair extensions stylist för att få tips och råd om hur du ska sköta dina extensions.

Var snäll mot håret

Använd milda ingredienser och undvik ingredienser som kan vara för hårda eller torkande för dina extensions, såsom citronsaft eller äppelcidervinäger i höga koncentrationer. Se också till att alltid skölja noggrant – efter att ha applicerat en hårinpackning, se till att du sköljer ditt hår och dina extensions noggrant för att undvika produktuppbyggnad.

Var extra försiktig när du kammar eller borsta ditt hår efter behandling. Se till att börja från topparna och arbeta dig uppåt för att undvika att dra i fästpunkterna.