Extensions för tunt hår

Extensions för tunt hår 

Upplever du att du börjar bli tunnhårig? Vi lever idag under mer stress och press än någonsin och som ett resultat av detta kan man tappa hår – det är inte ovanligt att få tunt hår vid tinningarna som kvinna. Med Hairtalks extensions för tunt hår behöver du inte känna någon oro över att du börjar bli tunnhårig. Med hjälp av Hairtalk är tunt hår nämligen ett minne blott och du får chansen att ge ditt eget hår precis den kärlek som det behöver – och förtjänar!

Fördelar med hårförlängning på tunt hår

Att sätta hårförlängning på tunt hår kan kännas som en risk och en del kan vara rädda för att de ska få tunt hår efter extensions. Med Hairtalk behöver du inte känna denna rädsla eftersom Hairtalk inte sliter på håret. Vi listar några av fördelarna med att använda vår hårförlängning på tunt hår.

  • Hairtalks sortiment går att fästa både på skadat och tunt hår
  • För att våra produkter ska kunna fästa behöver ditt eget hår vara minst 3 cm långt
  • Du behöver inte styla håret lika ofta eftersom styling på extensions håller längre än på ditt eget hår
  • Ditt eget hår får en chans att vila och återhämta sig

Tunt hår? Tips på produkter för dig

Om du upplever att du har tunt hår har vi flera produkter som skulle kunna passa dig. Läs mer om några av våra populära hårdelar för tunt hår.

Tunt hår vid tinningarna - Kvinna

I övergångsåldern är det vanligt att kvinnor börja märka av håravfall och det är inte ovanligt att upptäcka tunt hår vid tinningarna som kvinna. För dig som upplever att detta påverkar dig finns vår clip-on-lugg Top of The Head som du enkelt fäster med hjälp av fyra clips. I vår webbshop kan du köpa Top of The Head som finns i flera olika färger och nyanser för att passa alla.

Hårförlängning - Tunt hår

På Hairtalk vill vi att du ska känna dig bekväm och självsäker varje dag – det kan du göra med vår hårförlängning. Tunt hår eller kala fläckar i hårbotten till följd av orsaker såsom alopecia, cellgiftsbehandling, ärftligt håravfall eller stressfaktorer kan tära på självkänslan – det vill vi reparera. Hos din närmaste Hairtalk-salong kan du kombinera vårt Hairwear, som finns i olika längder, med vårt tejp-löshår Hairtalk PRO. Insättning sker alltid med hjälp av en certifierad hair extensions stylist – då vet du att frisören har genomgått en Hairtalk utbildning som ger dem rätt kunskaper för att hantera just våra hårdelar.

Det är också möjligt att specialbeställa våra hårdelar så att de matchar din naturliga hårfärg perfekt och smälter samman sömlöst med ditt befintliga hår. Vi förstår att varje persons behov och önskemål kan skilja sig åt, så vi strävar efter att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar just dig.

Ta hand om ditt hår

För att ge din förlängning bästa möjliga resultat och hållbarhet bör du använda dig av Hairtalk-produkter och följa våra skötselråd för extensions. Undvik att utsätta håret för onödigt slitage och kontakta din närmsta Hairtalk-stylist för frågor om du känner dig osäker. Alla har möjligheten till att få sitt drömhår – oavsett utgångsläge!

Orsaker till tunt hår

Tunt hår kan bero på många olika faktorer, inklusive genetik, kost, stress och skador på håret. Det är viktigt att identifiera vad som orsakar ditt tunna hår för att kunna hitta bästa möjliga lösningen för dig.

Håravfall

Håravfall är en vanlig orsak till tunt hår. Det kan bero på genetiska faktorer, hormonella förändringar, stress, åldrande eller sjukdom. Om du märker att ditt hår blir tunnare, bör du rådfråga en läkare eller dermatolog för att få en diagnos.

Stress

Stress kan också leda till att håret blir tunnare. Kroppen reagerar på stress genom att frigöra stresshormoner, som kan leda till håravfall. Att hitta sätt att hantera stress, som yoga, meditation eller andra avkopplande aktiviteter, kan hjälpa ditt hår att växa tillbaka tjockare.

Gener

Dina gener har stor inverkan på tjockleken på ditt hår. Om dina föräldrar eller farföräldrar har tunt hår, är det mer troligt att du också kommer att ha det. Genetik kan också påverka åldern vid vilken du börjar märka att ditt hår blir tunnare.

Hormonförändringar

Hormonella förändringar kan leda till tunt hår. Detta gäller särskilt för kvinnor, eftersom hormonella förändringar som sker under graviditet och klimakteriet samt vid användning av hormonella preventivmedel kan leda till håravfall och tunnare hår.

Slitage

Om ditt hår är skadat på grund av kemiska behandlingar, överanvändning av värmeredskap för styling, eller att du drar i det för hårt när du borstar eller stylar det, kan det leda till håravfall och tunnare hår. Det är därför viktigt att vara försiktig när du hanterar och stylar ditt hår för att förhindra skador.

Kost

En dålig kost kan leda till tunnare hår. Det är viktigt att äta en balanserad kost rik på näringsämnen för att stödja hälsosamt hår.

Tips för dig med tunt hår

Att ha tunt hår behöver inte vara en livslång dom. Det finns många bra tips och metoder som kan hjälpa dig att få ett friskare och tjockare hår.