Hairtalk Nyheter
×
HITTA SALONG
FÖR FRISÖR
OM HAIRTALK
SORTIMENT
WEBSHOP }
BAG  (0)

Sommarhår

Publicerad i Så gör du

av Emelie Johansson

#skötsel , #vård | 0 kommentarer

Sol och värme är fantastiskt, men tänk på att återfukta håret och skydda håret från direkt sol under de hetaste timmarna. Det gäller både det egna håret och Hairtalk håret. Bästa sättet är att tänka vad du skulle ha gjort med kroppen, många av oss skulle aldrig gå ut i solen utan solskydd, och aldrig avsluta duschen utan att smörja in oss.
Ett tips är att göra inpackning och gärna sova med inpackning i topparna.

Kan jag bada med mitt Hairtalk i saltvatten?

Vatten har ett högt ph värde och salt är uttorkande, så man bör inte doppa håret i saltvatten. Sätt upp håret i en hög tofs på huvudet eller ta i inpackning i längdera, gör en fläta och låt håret vara så hela dagen på stranden. På så sätt skyddar du och återfuktar håret på samma gång.

Hur gör jag om jag ska bada i en pool?

På samma sätt som i havet, men i poolen finns oftast klor som torkar ut och även drar koppar ur rören till polen vilket kan missfärga håret. Även här rekommenderar vi ej att man doppar håret.

Finns det några speciella produkter jag kan använda för att skydda mitt Hairtalk under sommaren?

Ja absolut! Hairtalk Conditioner spray är super återfuktande och kan med fördel användas varje dag. Den har även värmeskydd som skyddar håret vid styling. Hairtalk Conditioner spray lägger sig som en skyddande hinna runt håret, och håller hela dagen!

Hairtalk Repair cream är en superkur för håret efter långa dagar på stranden!

Hur påverkas fästena i sommarvärmen?

När det är varmt ute svettas man mer, så tvätta håret noggrant med Hairtalk schampo och rengör fästena ordentligt. Tänk också på att föna fästena torra efter duschen så håller de längre.

Ska jag tvätta mitt Hairtalk Hairband efter varje gång jag använt det?

Nej, det behöver man inte göra. Du känner själv när ditt hairband känns smutsigt och behöver en tvätt. Hur ofta det behöver tvättas beror så klart på hur ofta man använder det. Använder man hairband dagligen bör man rengöra det varje vecka.

Vad kan jag göra om jag upplever att min färg förändras sommartid?

Ett hår som utsätts av sol bleks, vilket kan vara tråkigt om du färgar håret och gärna vill behålla din färg. Ett hår som sedan utsätts för saltvatten och klor blir lätt uttorkat och missfärgat. För att som blond bibehålla din kalla ton kan du enkelt kontakta din frisör och köpa en specialdesignad silverinpackning. Ett intensivschampo en gång i veckan under sommaren kan hjälpa till för att rensa bort alla oönskade pigment ur håret, då är det lättare att få en fin och klar färg.

Tänk på att all typ av återfuktning är nyckel. Så fort vi ger håret fukt så sluter det hårstrået och det suger ej åt sig av den yttre påverkan. Likaväl som du har en vattenflaska med i väskan så behöver du ha med dig en fuktspray!


Vid mer tips och råd, fråga din frisör som är utbildad Hairtalkstylist!

 
DELA PÅ
Lämna kommentar

KOMMENTAR